Oferta educationala pentru anul scolar 2009 – 2010

Pentru a avea rezultate bune pe parcusul anilor de scoala, dar si dupa aceea, copiii, inca de mici, trebuie sa fie orientati potrivit cu insurile si calitatile cu care au fost inzestrati. Astfel unii au inclinatii artistice, altii dovedesc usurinta in a invata o limba straina, unii dovedesc rapiditate in efectuarea calculelor matematice, altii exceleaza pe latura sportiva. Rolul parintilor si al educatorilor este acela de a-i indruma pe copii pe tot parcursul etapelor de formare a acestora. Am propus pentru acest an scolar o gama variata de optionale. Profesorii nostri au urmat studii de specialitate si au experienta in lucrul cu scolari si prescolari, iar fiecare optional respecta o anumita planificare vizata de Inspectorat. Prezentam pe scurt optionalele:

Cursurile: Club arte (Pictura, Modelaj, Desen), Abilitati practice (Origami, Kirigami), Pictura icoane pe sticla – se adreseaza tuturor copiilor ce dovedesc inclinatie spre artele plastice. Pe parcursul anului au avut si vor mai avea loc concursuri, iar creatiile micutilor sunt daruite parintilor pentru ca rodul muncii sa fie prilej de bucurie in familie.

Optionalul de Teatru se adreseaza copiilor cu inclinatii spre poezie, spre interpretarea de roluri in scenete. Rodul muncii din timpul orelor se poate admira la serbarile scolare.

Optionalele de Dans (modern / aerobic / popular) se adreseaza copiilor plini de energie. Urmand aceste cursuri optionale, cei mici ofera momente deosebite la serbarile din timpul anului. Dansurile populare ofera avantajul acumularii de cunostinte legate de folclor si traditiile populare romanesti.

Limba engleza. In contextul actual cunoasterea limbii engleze se dovedeste foarte importanta, iar invatarea acesteia incepe de la gradinita. Fiind ceva „la moda” majoritatea parintilor isi inscriu copiii la cursurile de engleza, dar au neplacuta surpriza ca la finalul anului vocabularul micutului sa nu depaseasca 5-6 cuvinte. In fiecare saptamana acordam parintilor un raport listat in care se prezinta tot ceea ce s-a facut la orele de limba engleza ,iar la serbarile organizate de gradinite am inclus cantece si poezii in limba engleza.

Sah. Unii copii prefera sa se joace in liniste, sau dovedesc anumite capacitati logico-matematice superioare altora. Pentru acestia jocul de sah se dovedeste un optional foarte atractiv.

Muzica. Pentru copiii cu ureche muzicala, propunem optionalul de muzica. Aici copiii, indrumati de parinti si educatori, au de ales intre vocal si initierea la un instrument. La momentul actual avem cursuri de chitara, pian si orga.

Initierea in tainele calculatorului. Calculatorul nu este o noutate pentru copii, cei mai multi avand unul acasa. Din pacate cei mici petrec foarte mult timp in fata calculatorului pentru a se juca. Acest optional se constituie intr-un mod educativ de predare a utilizarii calculatorului de catre copii, abordand teme foarte interesante (aplicatii multimedia, prelucrare sunete, imagini).

Bune maniere. Datorita inocentei prezente la aceasta varsta copilului ii sunt acceptate foarte multe gesturi. Totusi pentru a da dovada de buna crestere copilul trebuie sa cunoasca anumite reguli, toate adaptate varstei, expuse sub forma de jocuri sau mici scenete.

Prezentam mai jos ofertele noastre pentru anul scolar 2009 – 2010:

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: