Expozitia „Ne place Origami!”

ORIGAMI SI KIRIGAMI

Optional pentru copii ingeniosi

„Cum actioneaza degetele, asa gandeste capul”.

Cursurile sunt folositoare in dezvoltarea personala, penru descoperirea de noi aptitudini sau pasiuni si pentru umplerea timpului liber cu ceva util si placut.

Ce este Origami?

Origami este un mod natural de a dezvolta capacitatile copiilor, imbinand eficient lucrul manual, intelectual, elemente de joaca si placerea de a crea ceva minunat. Plierea hartiei nu este doar lucru manual, ci necesita si un aport considerabil „din partea creierului”. Origami dezvolta armonios cele mai diferite calitati ale micutilor: creativitatea si simtul artistic, acuratetea si rabdarea, memoria si atentia, actioneaza benefic asupra motoricii mainilor, dezvolta capacitatile intelectuale, aducand, astfel, un aport considerabil in pregatirea copilului de scoala. Prin intermediul jocului cu hartia, profesorul imbogateste cunostintele celor mici despre lumea inconjuratoare. Copilul obtine ceva practic dintr-un nimic, devine pentru cateva clipe un creator.

O alta idee utila pentru stimularea creativitatii copiilor este celebra arta japoneza Kirigami. Este o metoda excelenta de relaxare si de stimulare a creativitatii. Kirigami reprezinta o variatie a stiintei de impaturire a hartiei, Origami. Cand vine vorba de Kirigami, artistului ii este ingaduit sa faca taieturi mici. In ceea ce priveste multiplele variante de Kirigami, la unele baza este formata din pliuri, sau pliuri pe modelul fara taieturi. Apoi, taieturile sunt facute in baza. La final, cand toate taieturile sunt facute, baza se deschide si se turteste. De obicei, se concep obiecte simetrice.

Parintii obisnuiesc sa creada ca stiu totul despre copiii lor, in realitatea cunoscand foarte putin despre posibilitatile reale ale copilului lor. Niciun copil nu se naste geniu, sau sortit sa ramana repetent toata viata. Totul depinde de stimularea pe care o primeste si dezvoltarea facultatilor mintale in anii cheie din viata sa.

Origami si Kirigami se predau in cadrul aceluiasi curs de catre un profesor calificat cu o vasta experienta in lucrul cu cei mici.

Va asteptam!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: